17 • 02 • 2015

AS „Latvijas valsts meži" – lielākais nodokļu maksātājs Ciblas novadā

O.StrazdsLatgale

Attēlā: Lielākie NĪN maksātāji Ciblas novadā

14. februārī Blontu Tautas namā notika tradicionālais Ciblas novada pašvaldības domes organizētais sarīkojums „Ciblas novada uzņēmējs 2014”, kurā tika godināti lauksaimnieki, mājražotāji un uzņēmēji, kas iedzīvotājiem nodrošina darba vietas un maksā nodokļus, tādējādi papildinot novada budžetu. AS „Latvijas valsts meži” (LVM) saņēma pirmo vietu kā lielākais nekustamā īpašuma nodokļa maksātājs 2014. gadā.

Pasākumā  piedalījās teju 100 viesi. LVM pārstāvēja Meža infrastruktūras Latgales reģiona vadītāja vietnieks Ojārs Strazds, kurš ikdienā sadarbojas ar novada vadību meža ceļu uzturēšanas jautājumos, kas ir ļoti nozīmīgi arī novada iedzīvotājiem. Tiek slēgtas arī vienošanās par kokmateriālu izvešanu, sakārtojot novada ceļus. „Man ir liels prieks ikdienā sadarboties ar pozitīviem un strādīgiem cilvēkiem. Šī bija iespēja uzņēmējiem tikties neformālā gaisotnē, baudot vietējo mūziķu un pašdarbnieku priekšnesumus, un apspriest arī turpmāko sadarbību,” teic Ojārs Strazds.

Marina Barkāne, pašvaldības Lauku attīstības koordinatore, skaidro: „Šos svētkus rīkojām ar mērķi godināt aktīvākos un veiksmīgākos Ciblas novada uzņēmējus. Uzskatu, ka ikviens, kas dzīvo laukos un kopj savu kaut vai piemājas zemi, ir godināms cilvēks. Tāpēc, lai gan svētku oficiālajā nosaukumā ir vārds „uzņēmējs”, mēs to krietni paplašinām. Ik gadu ir vairākas nominācijas. Prieks, ka ir no kā izvēlēties – novadā ir gan graudkopji un lopkopji, gan mājražotāji, gan kokapstrādes un tūrisma nozares pārstāvji. Parasti tiek cildināts kāds lauksaimnieks (šogad – ražīgākā slaucamo govju ganāmpulka īpašnieks), lielākais darba devējs, nodokļu maksātājs un arī sadarbības partneris."

Ziemeļlatgales mežsaimniecības izpilddirektors, mežkopības vadītājs Viktors Reblis vēl, lai Ciblas novadam veicas arī 2015. gadā!

diploms1-page-001